8. /4 AUGUST 2022 - SFATURI UTILE
DIETĂ PENTRU BOLNAVII CU STEATOZĂ HEPATICĂ
Mic dejun:
· 1 felie de pâine integrală;
· 2 linguriţe unt de arahide;
· ½ ceaşcă afine sau măsline.
Gustare între mese:
· 1 cană brânză de vaci (slabă) cu miere;
· ½ ceaşcă pere (felii);
· 8 migdale prăjite;
· ½ cană fructe uscate (stafide, caise, prune, migdale);
· 1 cartof mare alb.
Prânz:
· 100 g somon la grătar;
· 1 linguriţă ulei de măsline;
· ½ cană fasole verde;
· ½ ceaşcă orez brun;
· 1 măr mic sau struguri;
· 1 ceaşcă spanac fiert.
Gustare între mese:
· 5 biscuiţi integrali sau cu cereale;
· 50 g brânză cu grăsime de 2%;
· ½ ceaşcă ţelină rasă;
· 1 portocală mare;
· 1 ceaşcă broccoli sau conopidă.
Cină:
· 100 g pui la grătar;
· 1 linguriţă ulei de măsline;
· ½ ceaşcă morcovi fierţi;
· 3 ceşti de floricele de porumb;
· 30 g nuci caju;
· 1 cană iaurt fără grăsime;
· 1 ceaşcă broccoli;
· 1 banană mare.
Principalele recomandări pentru bolnavii cu ficat gras
· Pierderea în greutate;
· Menţinerea carbohidraţilor sub control;
· Creşterea aportului de fibre;
· Înlocuirea grăsimilor nocive cu grăsimi sănătoase;
· Evitarea alimentelor procesate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu