6 APRILIE 2021 - ARTĂ CULINARĂ - REȚETE DE POST PENTRU ASTĂZI - ZIUA 23.
* 1 pachet de aluat pentru plăcintă sau preparat în casă,
* Aluat:
- 500 g făină,
- 60 ml ulei,
- sare, apă călduţă,
* Umplutura:
- 1 cană orez,
- 4 cepe mari,
- 1 morcov,
- sare, ulei, piper, boia dulce de ardei,
Făina se amestecă cu ulei, un praf de sare, se toarnă apa călduţă până se formează un aluat de pâine.
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei până devine aurie, apoi se adaugă morcovul dat pe răzătoarea mică. Orezul se fierbe separat. După ce acesta a fiert se adaugă peste legumele înăbuşite, se pune sare, piper, boia şi se lasă 2-3 minute să absoarbă toate legumele. Foaia se înteinde şi se porţionează, se pune în mijlocul fiecărui pătrăţel umplutura şi se formează plăcintele. Se tapetează o tavă cu margarină şi se pun plăcintele. Se ung deasupra cu ulei sau margarină. Se dau la cuptor 20-25 minute.
C. SOSURI
2 cepe grase si proaspete mari
sos soia
2-3 linguri ulei
orez cca 200 g (pt 2 portii)
Fierbem orezul cu apa cat sa-l acopere 2 degete la foc mare , cand da in clocot il acoperim si dam focul mic si-l lasam cca 20 min.
Ceapa o taiem in patru si ardeii cat ceapa si ii perpelim la foc mare cu putin ulei , amestecand continuu timp de 5-8 min sa nu ajunga sa fiarba (sa ramana ardeii verzi frumosi) iar la sfarsit adaugam sosul de soia si sare daca mai e necesar. Se serveste langa orez.
E. MÂNCĂRURI
Ciuperci marinate
Ingrediente:
- 1/2 kg de ciuperci
- 2 linguri de suc de lamaie
- 1 ceapa (sau 4 cepe verzi)
- 5 cateti de usturoi (sau 2 legaturi de usturoi verde)
- 2 frunze de dafin
- 1 lingura de zahar brun
- Sare si piper negru
- 1 lingura de patrunjel proaspat tocat marunt
________________________________________
Preparare:
Taie ceapa marunt si pune-o la fiert la foc mic, pentru cateva minute.
Adauga ciupercile curatate si spalate, alaturi de sucul de lamaie si frunzele de dafin.
Fierbe la foc mic vreo 15 minute. Adauga usturoiul, tine pe foc pana da in clocot si apoi lasa-le sa se raceasca.
Adauga si lingura de patrunjel tocat.
Ca sa fie cu adevarat gustoasa, acest fel de mancare se serveste absolut rece. Las-o cateva ore in frigider si bucura-te de deliciul unei gustari delicioase.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu