4. /9 FEBRUARIE 2022 - ARTĂ CULINARĂ - REȚETE DE POST PENTRU ASTĂZI
Plăcintă cu cacao
· foi
de plăcintă
· 3
ceşti borş
· 3
ceşti zahăr
· 2
ceşti ulei
· 1 kg
făină
· 2
linguriţe bicarbonat stins în oţet
· Mirodenii
· 2 –
3 linguri cacao
Se bat bine cu mixerul, până se înghit uleiul, borşul,
zahărul, mirodeniile şi bicarbonatul.
Se adaugă făina şi se
bate în continuare până se omogenizează compoziţia.
Se toarnă în tava unsă
şi tapetată cu făină peste stratul de foi de plăcintă unse cu ulei.
Se opresc câteva linguri
din compoziţie care se amestecă cu cacao şi se vor pune deasupra ultimului rând
de foi unse cu ulei.
Se dă la cuptor o oră la
foc potrivit.
A.
SALATE
Salată de fasole teci conservată
· 1kg
fasole fideluţă conservată
· ½
ceaşcă ulei
· 3
linguri oţet
· Sare
· Piper
· 1
linguriţă muştar
· 1
ceapă tăiată feliuţe
· 2
căţei usturoi pisaţi
· Mărar
fin tocat
· 2
ardei copţi şi tăiaţi feliuţe
· 2
roşii
Se scurge fasolea de zeamă.
Se amestecă bine uleiul
cu oţetul, sarea, piperul, usturoiul pisat şi muştarul şi se toarnă peste
fasole.
Se garniseşte cu ceapă,
ardei, mărar şi roşii tăiate felii.
B.
SOSURI
Nici azi nu este necesar să pregătim un sos separat.
C.
BORŞURI, SUPE, CREME DE LEGUME
Borş de urzici
· 500
g urzici
· 2
linguri zarzavat pentru ciorbă
· 1 l
borş de putină
· 1
ceapă
· ½
ceaşcă orez
· Sare
· Verdeaţă
Se curăţă, se spală, se toacă şi se fierb urzicile cu
ceapa, zarzavatul de ciorbă şi orezul.
Se adaugă borşul, sarea
şi verdeaţa şi se mai lasă să dea câteva clocote.
D.
MÂNCĂRURI
Ciuperci cu verdeaţă
· 1 kg
ciuperci
· 1
ceaşcă ulei
· 2
legături ceapă verde
· 2 legături
usturoi verde
· 1
legătură mărar
· 1
legătură pătrunjel
· Sare
· Piper
Se spală, se taie, se fierb şi se strecoară
ciupercile.
Într-o oală se călesc
ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi când sunt aproape rumenite se adaugă
ciupercile şi 2 linguri de apă şi se mai ţin pe foc mic încă 5 minute,
amestecând să nu se lipească.
Se adaugă sarea, piperul
şi, la sfârşit, verdeaţa tocată fin.
E.
DULCIURI
Chec cu nuci
· 5
ceşti făină
· 2
ceşti zahăr
· 1
ceaşcă ulei
· ¾
ceaşcă nucă măcinată
· 2
ceşti suc de portocale
· 1
lingură scorţişoară
· 1
lingură coajă de portocală
· 1
linguriţă praf de copt
· 1
linguriţă bicarbonat
Se bate zahărul cu uleiul şi se adaugă celelalte
ingrediente pe rând, iar la sfârşit făina, în care s-au amestecat praful de
copt şi bicarbonatul.
Se coace la foc potrivit
în formă unsă şi tapetată aproximativ o oră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu