marți, 28 iunie 2022

 7. /30 IUNIE 2022 - GÂNDURI PESTE TIMP


IRVING WALLACE

Irving Wallace
Wallace în 1972
Wallace în 1972
Născut19 martie 1916
Chicago , Illinois , SUA
Decedat29 iunie 1990 (în vârstă de 74 de ani)
Los Angeles , California , SUA
Ocupaţie
  • Scriitor
  •  
  • jurnalist
  •  
  • scenarist
Perioadă1955–1993
GenFicțiune, istoric
Lucrări notabileThe Fabulous Originals (1955)
The Sins of Philip Fleming (1959)
SoțulSylvia Kahn
CopiiAmy Wallace
David Wallechinsky
Părinţi)Bessie Liss
Alexander Wallace

TinereţeEditați | ×

Wallace s-a născut în Chicago, Illinois , din Bessie Liss și Alexander Wallace (o versiune americanizată a numelui de familie original Wallechinsky). Familia era evreică [2] și originară din Rusia. Wallace a fost numit după bunicul său matern, contabil și erudit talmudic din Narewka , Polonia. Wallace a crescut la 6103 Eighteenth Avenue din Kenosha, Wisconsin , [3] unde a urmat liceul central Kenosha. [4] El a fost tatăl istoricului olimpic David Wallechinsky și al autoarei Amy Wallace .

CarierăEditați | ×

Wallace a început să vândă povestiri la reviste când era adolescent. În cel de-al Doilea Război Mondial, Wallace a servit în unitatea Frank Capra din Fort Fox împreună cu Theodor Seuss Geisel [5] – mai bine cunoscut drept Dr. Seuss – și a continuat să scrie pentru reviste. De asemenea, a servit în Prima Unitate de Film a Forțelor Aeriene ale Armatei . [6] Curând, însă, Wallace s-a orientat către un loc de muncă mai profitabil ca scenarist la Hollywood . A colaborat la filme precum The West Point Story (1950), Split Second (1953), Meet Me at the Fair (1953) și The Big Circus.(1959). De asemenea, a contribuit cu trei scenarii [7] la programul de televiziune de vest Have Gun – Will Travel .

După o perioadă nesatisfăcătoare la Hollywood, s-a dedicat cu normă întreagă scrierii de cărți. A publicat prima sa lucrare non-ficțiune în 1955, The Fabulous Originals , și prima sa ofertă de ficțiune, The Sins of Philip Fleming , în 1959. Aceasta din urmă, ignorată de critici, a fost urmată de enormul succes The Chapman Report . Wallace a publicat 33 de cărți în timpul vieții sale, traduse în 31 de limbi. necesită citare ]

Irving Wallace a fost căsătorit cu Sylvia (născută Kahn) Wallace, o fostă scriitoare și editor de reviste. Primul ei roman, Fântânile , a fost un best-seller american și a fost publicat în douăsprezece ediții străine. Al doilea roman al ei, Empress , a fost publicat în 1980. De asemenea, ea l-a ajutat să producă, împreună cu cei doi copii ai lor, Cartea Listelor#2 și The Intimate Sex Lifes of Famous People . În autobiografia ei, Amy Wallace a scris că contribuțiile mamei sale nu au fost întotdeauna de ajutor și atmosfera nu întotdeauna armonioasă. [8] Sylvia Wallace a murit pe 20 octombrie 2006 la vârsta de 89 de ani.

Câteva dintre cărțile lui Wallace au fost transformate în filme, inclusiv The Chapman Report , The Man , The Seven Minutes și New Delhi . Printre cele mai cunoscute cărți ale sale se numără The Prize (1962), The Word (1972) și The Fan Club (1974).

Michael Korda și Peter Schwed au fost editorii pentru Wallace la Simon & Schuster . În autobiografia sa Another Life , Korda sugerează că Wallace a inventat un stil de roman care este în același timp o poveste puternică și o enciclopedie, cu „un pic de sex introdus pentru a menține pulsul cititorului”. [1]

Împreună cu fiul, fiica și soția sa, a produs câteva lucrări notabile de non-ficțiune, inclusiv trei ediții din Almanahul poporului (cu fiul David) și Cartea listelor (cu David și Amy și soția Sylvia pentru al doilea volum). Wallace a folosit multe dintre faptele ciudate pe care le-a descoperit în romanele sale.

Wallace a murit de cancer pancreatic pe 29 iunie 1990, la vârsta de 74 de ani. A fost înmormântat la cimitirul Hillside Memorial Park din Culver City, California .


Irving Wallace - Citate:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MATERIALE SELECȚIONATE PENTRU ASTĂZI:  MATERIALE SELECȚIONATE PENTRU 2 MAI 2024RELIGIE O...

MATERIALE SELECȚIONATE PENTRU ASTĂZI:  MATERIALE SELECȚIONATE PENTRU 2 MAI 2024RELIGIE O... :   MATERIALE SELECȚIONATE PENTRU 2 MAI 2024 REL...