miercuri, 9 decembrie 2020

REVISTA MEA DIN 12 DECEMBRIE / 3.

 MATERIALE SELECȚIONATE PENTRU SÂMBĂTĂ 12 DECEMBRIE 2020

PARTEA A TREIA- ARTE; SFATURI UTILE



ARTE 12 Decembrie


INVITAȚIE LA OPERĂ 12 Decembrie

"Caligula": Opéra 





CUNNING LITTLE VIXEN Janáček - National Theatre Brno




Christmas Classic: The Nutcracker Balletby Tchaikovsky




MUZICĂ 12 Decembrie

RUMBA - LAMBADA; CHA CHA - TANGO/ Non Stop Latin Instrumental Music


Mellow Oldies Songs 70, 80, 90





POEZIE 12 Decembrie

Robert Browning
Ultimul cuvânt al unei femei
Să-ncetăm, Iubire,
Lupta, chinul -
Ca-n trecut, Iubire,
Somnul, linul...
Ce nebuni cuvântă?
Eu şi tu.
Păsări ce se-nfruntă,
Şoimi, pustiu.
Uite, totu-i viaţă,
Pe când noi - vorbim.
Faţă lângă faţă,
Vorba să topim.
Adevărul minte?
Minte te răneşte.
Unde-a-nfipt un dinte
Şarpele - fereşte!
Unde-i roşu mărul
Nu pândi, nu-i bine -
Astfel pierdem raiul
Eva şi cu mine.
Fii un zeu şi ia-mă,
Ia-mă cu o vrajă -
Fii un om şi pune-mi
Braţele, drept strajă.
Dascăl fi-mi, Iubire!
Când va trebui,
Graiul tău grăi-voi,
Gându-ţi voi gândi.
Dorurilor tale
Să le ies în cale,
Trup punând şi suflet
În mâinile tale.
Mâine va fi asta,
Astă-noapte nu!
Jalea se cuvine
În adânc s-o ţiu.
Plâng puţin, Iubire -
O, nesăbuită!
Şi adorm, Iubire,
De tine iubită.


Viaţa-ntr-o dragoste

Să-mi scapi?
Niciodată -
Iubire!
Cât timp tu eşti tu şi eu sunt eu,
Şi lumea ne-ncape-n aceeaşi măsură,
Pe mine - dragoste, pe tine - ură -
Unul se-ascunde, celălalt cheamă mereu.
Viaţa mea-i o greşeală poate, până la urmă -
Într-adevăr. seamănă mult a ursită.
Orişice fac, năzuinţa nu-i împlinită.
Dar dacă şi ţelul acesta, şi el mi se curmă?
Trebuie nervii să-i ţii încordaţi, doar atât;
Ochii să-i ştergi şi să râzi, chiar de-ai cădea:
Lovit, să te ridici, şi să-ncepi de la-nceput.
Astfel, în goană se macină viaţa, doar ea.
Priveşte, o singură dată, din depărtatul hotar,
Spre mine, în praf şi întuneric adânc cufundat.
Ci altul, din nou, spre acelaşi ţel îndreptat,
Mi se arată
Pururi
Îndepărtat!


O moarte în deşert
Singura moarte este atunci când
Pierzania ta vine din câştig,
Bezna din lumină, ignoranţa din ştiinţă
Şi indiferenţa din dragostea-împărtăşită.

George Bacovia - Plumb De Iarnă




TEATRU/FILM 12 Decembrie

Sorin Ilieșiu, operator și regizor de film român
Infernul vândut ca paradis cu cineastul și politicianul Sorin Ilieșiu (USH - Matei Georgescu): https://youtu.be/EqjWCKVuggg;






Monica Barladeanu, interpretă în filmul „Moartea domnului Lăzărescu” (2005) regizat de Cristi Puiu
Moartea Domnului Lazarescu 






Amza Pellea
Mihai Viteazul (1970) 


Imposibila iubire 1983 Ultimul film Amza Pellea: https://youtu.be/NhF4Y8i1p50.


Cu Ileana Predescu
Lungul drum al zilei catre noapte ..de Eugene O'Neill




Orestia de Eschil:






Codin și Chira Chiralina HD: https://youtu.be/YSpcBzuv1oM.



GrigoreVasiliuBirlic AlecsandruGiugaru  Comedia celui care si a luat de nevasta o femeie mută





Mircea Micu - Avram Iancu




Afacerile Sunt Afaceri - Octave Mirabeau



 FILM DOCUMENTAR 12 Decembrie
Experimentul Philadelphia






GÂNDURI PESTE TIMP 12 Decembrie


John Osborne - Citate: 





Alți autori de citate:









SFATURI UTILE 12 Decembrie

ÎNGRIJIREA PIELII IARNA

Temperaturile scazute cauzeaza probleme tenului si pielii. Chiar daca adoram zapada, sarbatorile de iarna si pe Mos Craciun, pielea nu se "bucura" de vantul rece si viscol.
Persoanele care au probleme in mod special cu tenul trebuie sa acorde o atentie deosebita acestuia in perioada anotimpului rece. Cei de la 
All Women Stalk prezinta cateva metode de a proteja pielea.

Pe timpul iernii, investiti banii intr-o crema hidratanta, iar cand va spalati folositi apa calda, nu fierbinte, care va usca pielea. Crema hidratanta va mentine umiditatea pielii, expusa la frig si vant, si va protejeaza. Ideal ar fi sa alegeti o crema care nu contine substante chimice, care nu usuca sau irita pielea.

Daca va spalati cu apa fierbinte imediat ce ati ajuns in casa, de la frig, exista riscul ca unele vase de sange sa se sparga. Asa ca incercati apa calda, iar la sfarsit clatiti-va cu apa rece, dar nu va stergeti cu proposul, ci asteptati ca pielea sa se usuce natural. Dupa asta, aplicati crema si machiajul. Pentru un nivel suplimentar de protectie, folositi un gel calmant pe baza de aloe vera.

Nu renuntati la cremele cu factor de protectie, care va protejeaza de razele nocive ale soarelui. Doar pentru ca este frig asta nu inseamna ca razele ultraviolete dispar, mai ales daca practicati sporturi de iarna.

De asemenea, pielea o veti proteja daca va veti hidrata corespunzator, asa ca nu uitati sa beti la fel de multa apa iarna, asa cum faceti si vara.

Pielea mainilor o veti proteja purtand manusi, dar si folosind crema hidratanta. Nu neglijati pielea mainilor, mai ales ca ea are nevoie de ingrijire suplimentara, din cauza ca este expusa si substantelor cu care intra in contact cand spalam vasele sau rufele.

Masati pielea cu ulei de migdale. Acesta hidrateaza si contine vitamina E, care ajuta la regenerarea tesuturilor si la vindecarea pielii. Ideal e sa il folositi dupa ce faceti dus sau 
baie.

Bataile cu bulgari de zapada si plimbarile pe timp de iarna pot cauza probleme ale pielii de pe maini si degeraturi. Neplacerile pot fi insa limitate prin o serie de masuri de prevenire.

Protejarea epidermei pe timp de iarna se face cel mai eficient si mai simplu prin purtarea manusilor. Folosirea unor creme hidratante si a balsamului de buze ajuta pielea sa se regenereze mai repede. Cremele bogate in vitaminele A si E sau cele pe baza de unt de cacao si glicerina sunt cele mai potrivite, arata Mediafax.

Efectele temperaturilor scazute si ale vantului asupra pielii sunt minimizate prin folosirea cremelor, care permit acoperirea epidermei cu un strat protector de grasime. Astfel, aceasta este mai putin vulnerabila in fata frigului.

Degeraturile apar atunci cand organismul este supus la temperaturi extrem de scazute: se manifesta printr-o senzatie de arsura dureroasa si pierderea sensibilitatii zonei afectate.

Sangele se retrage catre zona organelor vitale si va circula mai greu in zonele extremitatilor. Degeraturile pot fi prevenite prin purtarea manusilor, a fularului si a caciulii.

Romanii cu dare de mana si gusturi rafinate spun ca fructele exotice nu-s scumpe si-si permit sa le cumpere. Ceilalti trec mai departe cu ochii spre standurile de zarzavaturi pentru ca, oricum, sunt mai accesibile ca pret si utile in fiecare zi.

Se spune ca aceste 
fructe sunt adevarate bombe de vitamine si minerale care fac bine la sanatate. Kiwi, fructul acela care seamana foarte bine cu un cartof, are multa vitamina C. Pentru ca stimuleaza memoria este recomandat elevilor si studentilor in perioada tezelor si a examenelor, cand au mult de invatat. Kiwi este energizant, hranitor, echilibreaza tensiunea si scade riscul formarii cheagurilor de sange. Inainte de a-l consuma trebuie curatata coaja care-l face sa semene cu cartoful.

Ananasul, fruct parfumat, apreciat peste tot in lume, are efecte antiinflamatoare, reduce simptomele provocate de alergie, protejeaza vederea si este un energizant excelent, fie ca este consumat ca atare ori sub forma de suc. Deoarece prin compozitia pe care o are, ajuta la eliminarea apei din organism, ananasul este considerat un leac remarcabil impotriva celulitei.

Avocado contine acizi grasi, nesaturati (printre care si renumitul omega6), care au darul sa reechilibreze concentratia sangelui si sa scada colesterolul, contribuind, in acest fel, la protejarea organismului impotriva bolilor cardiovasculare. Vitamina E care se afla in compozitia fructului incetineste imbatranirea. Avocado se recomanda sportivilor, copiilor in crestere si femeilor insarcinate.

Mango este o sursa bogata de betacaroten, important pentru sanatatea pielii, a dintilor, parului si ochilor. In compozitia fructelor intra vitaminele A, C si E dar si minerale precum fierul si potasiul. Mango se recomanda, fara rezerve, diabeticilor deoarece contine zaharuri in cantitati foarte mici. Pentru a satisface nevoia zilnica de vitamine, este suficient sa se consume si numai jumatate de fruct. Cand cumparati fructe de mango este recomandat sa le alegeti pe cele mai roscate.

Smochinele contin vitamine din complexul B, potasiu, magneziu, fier, calciu, zinc, precum si oligoelemente care impreuna, ajuta la intarirea sistemului imunitar. Sunt dulci, energizante, tonice si hranitoare. Fibrele pe care le contin rezolva problemele de transit intestinal.

Stiind cate ceva despre aceste fructe, atunci cand buzunarul va permite, puteti alege in cunostinta fructele care sa va ofere nutrientii necesari si nu numai o satisfactie trecatoare a papilelor gustative.

Sa avem sanatate!




5 adevăruri despre Hormonul tinereții - Melatonina | Eu stiu TV



10 sfaturi pentru scăderea glicemiei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 MATERIALE SELECȚIONATE PENTRU 12 IULIE 2024 ISTORIE PE ZILE 12 Iulie Evenimente ·           1153: Anastase IV (Corrado del Suburra), este i...