7. /27 APRILIE 2021 - ARTĂ CULINARĂ - REȚETE DE POST PENTRU ASTĂZI - ZIUA 44.
A.
GUSTĂRI
Chiftele crocante de post
Ingrediente
1
cartof mare
1 dovlecel
1 ceapa
100 g spanac congelat
4 linguri cu faina
1 lingura cu zahar
Ulei
Mod de
preparare
1: Curata legumele si da pe razatoarea mica doar
ceapa si cartoful, iar pe cea mare, dovlecelul.
2: Dezgheata spanacul si taie-l in bucati mari.
3: Amesteca toate legumele (rase si taiate) cu
zaharul si faina.
4: Incinge ulei si pune cu lingura amestecul de
legume, apoi preseaza cu lingura.
5: Prajeste chiftelele pe ambele parti, scoate-le
si lasa-le sa se scurga pe o hartie absorbanta.
B.
SALATĂ
Salată de păstârnac şi ţelină
Ingrediente necesare:
400 g pastarnac
200 g telina
100 g morcovi
250 g praz
1 lamaie
50 g ulei
sare
Mod de preparare:
Se curata prazul, se spala si se foloseste numai partea
alba.
Aceasta se taie fasii subtiri.
Se curata apoi telina si pastarnacul si se spala.
Se rad pe razatoarea mare.
Se stropeste cu putin suc de lamaie morcovul curatat si
ras.
Intr-un castron se amesteca toate legumele cu ulei, sare si
suc de lamaie.
C. SOSURI
Pentru reţetele de astăzi nu este necesar să pregătim un
sos separat.
D. BORŞURI, SUPE CRÈME
DE LEGUME
Borş de ştevie
1 litru apă
* 500 ml borş de putină
4 legături de ştevie
1 legătură de lobodă roşie
2 legături de ceapă verde
2 linguriţe de orez
2 linguri ulei
1 legătură leuştean
1 legătură mărar
sare după gust
Ceapa tăiată mărunt se înăbuşă puţin în ulei;
Se adaugă apa şi sarea, când începe să clocotească
se pune orezul, lăsând să fiarbă până ce este aproape gata;
Se adaugă ştevia şi loboda tăiate subţiri şi
se lasă să dea un clocot;
Se adaugă borşul şi se lasă să fiarbă până când
orezul este gata;
La sfârşit se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
E. MÂNCĂRURI
Tocană de ceapă
Ingrediente necesare:
5-6 cepe
2-3 rosii
1 ardei gras mic
sare
piper
patrunjel verde
150 ml ulei
Mod de preparare:
Se curata ceapa, apoi se spala.
Se taie in forma de pestisori.
Se incinge apoi uleiul.
Se adauga ceapa, rosiile taiate in felii subtiri si ardeiul
taiat bucatele.
Se fierbe apoi tocana la foc mic.
Dupa aceea se adauga sarea si piperul dupa gust.
Se ia de pe foc.
Se presara si patrunjelul verde.
Tocanita de ceapa o puteti servi cu mamaliga si sfecla
rosie ori cu castraveti murati.
F. DULCIURI
Brioşe cu fructe
Ingrediente
aluat
de cozonac de post
400 g fructe de padure (congelate)
2-3 linguri cu miere
zahar pudra
Mod de
preparare
Din aluatul de cozonac de post, formeaza bile de
dimensiunea unui ou mai mic. Apasa cu degetul in mijloc pentru a obtine o
gropita. Umple locul cu fructe decongelate si modeleaza din nou bila pana se
acopera complet fructele.
Pune bilele astfel obtinute in formele de briose
tapetate cu hartiute speciale de briose. Coace-le la cuptor, la foc moderat,
aproximativ 35-40 de minute. Lasa-le sa se raceasca si pudreaza-le cu zahar sau
unge-le cu putina miere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu