duminică, 25 aprilie 2021

MATERIALE SELECȚIONATE PENTRU MARȚI 27 APRILIE 2021 / ARTĂ CULINARĂ - REȚETE DE POST PENTRU ASTĂZI - ZIUA 44.

 7.  /27 APRILIE 2021 - ARTĂ CULINARĂ - REȚETE DE POST PENTRU ASTĂZI - ZIUA 44.


A.   GUSTĂRI

Chiftele crocante de post

Ingrediente

1 cartof mare
1 dovlecel
1 ceapa
100 g spanac congelat
4 linguri cu faina
1 lingura cu zahar
Ulei

Mod de preparare

1: Curata legumele si da pe razatoarea mica doar ceapa si cartoful, iar pe cea mare, dovlecelul.

2: Dezgheata spanacul si taie-l in bucati mari.

3: Amesteca toate legumele (rase si taiate) cu zaharul si faina.

4: Incinge ulei si pune cu lingura amestecul de legume, apoi preseaza cu lingura.

5: Prajeste chiftelele pe ambele parti, scoate-le si lasa-le sa se scurga pe o hartie absorbanta.

B.    SALATĂ

Salată de păstârnac şi ţelină

Ingrediente necesare:

400 g pastarnac

200 g telina

100 g morcovi

250 g praz

1 lamaie

50 g ulei

sare


Mod de preparare:

Se curata prazul, se spala si se foloseste numai partea alba.

Aceasta se taie fasii subtiri.

Se curata apoi telina si pastarnacul si se spala.

Se rad pe razatoarea mare.

Se stropeste cu putin suc de lamaie morcovul curatat si ras.

Intr-un castron se amesteca toate legumele cu ulei, sare si suc de lamaie.

C. SOSURI

Pentru reţetele de astăzi nu este necesar să pregătim un sos separat.

D. BORŞURI, SUPE CRÈME DE LEGUME

Borş de ştevie

1 litru apă

* 500 ml borş de putină
4 legături de ştevie
1 legătură de lobodă roşie
2 legături de ceapă verde
2 linguriţe de orez
2 linguri ulei
1 legătură leuştean
1 legătură mărar
sare după gust


Ceapa tăiată mărunt se înăbuşă puţin în ulei;

Se adaugă apa şi sarea, când începe să clocotească se pune orezul, lăsând să fiarbă până ce este aproape gata;

Se adaugă ştevia şi loboda tăiate subţiri şi se lasă să dea un clocot;

Se adaugă borşul şi se lasă să fiarbă până când orezul este gata;

La sfârşit se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

 

E. MÂNCĂRURI

Tocană de ceapă

Ingrediente necesare:

5-6 cepe

2-3 rosii

1 ardei gras mic

sare

piper

patrunjel verde

150 ml ulei


Mod de preparare:

Se curata ceapa, apoi se spala.

Se taie in forma de pestisori.

Se incinge apoi uleiul.

Se adauga ceapa, rosiile taiate in felii subtiri si ardeiul taiat bucatele.

Se fierbe apoi tocana la foc mic.

Dupa aceea se adauga sarea si piperul dupa gust.

Se ia de pe foc.

Se presara si patrunjelul verde.

Tocanita de ceapa o puteti servi cu mamaliga si sfecla rosie ori cu castraveti murati.

F. DULCIURI

Brioşe cu fructe

 

Ingrediente

aluat de cozonac de post
400 g fructe de padure (congelate)
2-3 linguri cu miere
zahar pudra

Mod de preparare

Din aluatul de cozonac de post, formeaza bile de dimensiunea unui ou mai mic. Apasa cu degetul in mijloc pentru a obtine o gropita. Umple locul cu fructe decongelate si modeleaza din nou bila pana se acopera complet fructele.

Pune bilele astfel obtinute in formele de briose tapetate cu hartiute speciale de briose. Coace-le la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35-40 de minute. Lasa-le sa se raceasca si pudreaza-le cu zahar sau unge-le cu putina miere.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 MATERIALE SELECȚIONATE PENTRU 12 IULIE 2024 ISTORIE PE ZILE 12 Iulie Evenimente ·           1153: Anastase IV (Corrado del Suburra), este i...