miercuri, 28 aprilie 2021

MATERIALE SELECȚIONATE PENTRU MIERCURI 28 APRILIE 2021 / ARTĂ CULINARĂ - REȚETE DE POST PENTRU ASTĂZI - ZIUA 45.

 8. /28 APRILIE 2021 - ARTĂ CULINARĂ - REȚETE DE POST PENTRU ASTĂZI - ZIUA 45.


A.   GUSTĂRI

Frigărui vegetale

 

Ingrediente

6 cartofi
cateva ciuperci
1 ardei gras
1/2 vanata
1/2 ardei iute
2 cepe
2 rosii
rozmarin
oregano
ulei

Mod de preparare

1: Spala cartofii si pune-i la fiert. Decojeste-i, taie-i cubulete si rumeneste-i in putin ulei. Condimenteaza-i cu rozmarin si putin ardei iute tocat marunt. Pastreaza-i la cald pana pregatesti frigaruile.

2: Separat, taie restul legumelor in bucati potrivit de mari. Stropeste-le cu ulei de masline, dupa care presara rozmarin si oregano dupa gust. Lasa-le cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele.

3: Infige legumele, alternativ, pe betele de frigaruie si rumeneste-le intr-o tigaie teflonata neunsa. Serveste frigaruile alaturi de cartofii picanti.

B. SALATE

Salată caldă

·       1 dovlecel

·       2 ardei graşi

·       1 cartof

·       1 ceapă

·       1 crenguţă cimbru

·       2 linguriţe zeamă de lămâie

·       Ulei de măsline

·       Sare

Se taie ceapa mărunt şi se căleşte în ulei.

Se adaugă cartoful tăiat cubuleţe.

Se lasă să prindă o crustă crocantă.

Se adaugă dovlecelul şi ardeii graşi tăiaţi potrivit de mari.

Se lasă pe foc să se înăbuse şi se potriveşte gustul de sare şi piper.

Se aromatizează cu puţin cimbru.

Se serveşte salata caldă, stropită cu zeamă de lămâie.

 

C. SOSURI

Nu este necesar să pregătim un sos separat pentru reţetele de astăzi.

 

D. BORŞURI, SUPE CREME DE LEGUME

Supă cremă de legume cu tarhon

·       3 morcovi

·       1 rădăcină pătrunjel

·       1 ceapă

·       ½ ţelină

·       4 cartofi

·       200 ml suc de roşii

·       2-3 linguri orez

·       1 lingură ulei de măsline

·       1 lingură tarhon

·       Pătrunjel

·       Sare

Legumele tăiate cubuleţe se pun la fiert în apă cu sare.

Când sunt fierte se scot legumele din supă şi aceasta se păstrează.

Se trec legumele prin sită sau se pasează cu blenderul.

Piureul astfel obţinut se subţiază cu supa rămasă de la fierberea legumelor.

Se toarnă sucul de roşii.

Se adaugă orezul şi se lasă la fiert la foc mic.

Când orezul este fiert se potriveşte gustul de sare şi se opreşte focul

Se pune uleiul de măsline.

Se aromatizează cu pătrunjel şi cu tarhon.

 

E. MÂNCĂRURI

Vinete mediteraniene cu brânză Tofu

 

Ingrediente

1 ceapa, taiata
3 linguri ulei de masline
1-2 catei de usturoi
400 g rosii taiate
1 lingura paste de tomate
sare si piper negru proaspat macinat
2 vinete medii
60 g masline, taiate
60 g brânză Tofu gratinata
10 frunze de busuioc

Mod de preparare

1. Caliti ceapa pentru cateva minute intr-o lingura de ulei, adaugati usturoiul si mai gatiti inca 5 minute. Puneti apoi rosiile si pasta de tomate si fierbeti pentru 10-15 minute pana intreaga compozitie se ingroasa. Asezonati.

2. Taiati fiecare vanata in cate 8 felii subtiri. Alegeti cele mai mari 12 felii, ungeti-le cu ulei si dati-le pe gratar, la foc mic, pana se rumenesc. Puneti-le deoparte pe hartie de copt. Asezati pe gratar si celelalte felii, apoi taiati-le si lasati-le deoparte intr-un castron.

3. Adaugati 4 linguri din sosul de rosii preparat la Pasul 1, alaturi de masline, peste vinetele taiate din castron si amestecati bine. Puneti jumatate din cantitatea de sos de rosii in tava pe care urmeaza sa o folositi.

4. Setati cuptorul la 200 grade Celsius. Puneti feliile de vinete pe un tocator si impartiti umplutura de rosii si masline intre cele 12 felii. Presarati jumatate din cantitatea de branza si jumatate din frunzele de busuioc, taiate. Rulati fiecare felie si asezati-le in tava, peste rosii, cu partea rulata in jos. Adaugati ce a mai ramas din sosul de rosii peste vinete, apoi presarati branza ramasa. Coaceti pentru 20 de minute, apoi presarati frunzele de busuioc ramase si serviti.

 

F. DULCIURI

Cartofi din cacao

Ingrediente: 250 g biscuiti simpli, 100 g nuci macinate, 100 g zahar,1 pahar de esenta de cafea, 2 linguri de cacao, esenţă de rom, coaja rasa de portocala.

Mod de preparare:

Se fierbe esenta de cafea cu zahar si cacao. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu nucile date prin masina, cu romul si biscuitii sfaramati cu mana. Se mesteca totul bine si se formeaza cu mana cartofi, care se tavalesc in cacao cu zahar.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 MATERIALE SELECȚIONATE PENTRU 12 IULIE 2024 ISTORIE PE ZILE 12 Iulie Evenimente ·           1153: Anastase IV (Corrado del Suburra), este i...