joi, 2 februarie 2023

 8. /3 FEBRUARIE 2023 - SFATURI UTILE


TIROIDA, METABOLISMUL ȘI ARDEREA GRĂSIMILOR

Tiroida este considerata ”bateria” intregului nostru corp. Functionarea hormonilor tiroidieni este extrem de importanta pentru metabolismul fiecarei celule din organism, inclusiv a creierului. Hipotiroidismul apare atunci cand tiroida nu produce suficienti hormoni pentru a regla diverse functii necesare organismului.

Unul dintre efectele hipotrisoidismului este incetinirea metabolismului care duce la acumularea kilogramelor in plus si oricate eforturi am face, nu reusim sa slabim.

Modalitati naturale de a reseta tiroida

Tiroida este responsabila pentru o multime de lucruri. Regleaza metabolismul, te ajuta sa mentii o greutate sanatoasa, te mentine energic, echilibreaza starea de spirit, te ajuta sa dormi bine si sa ai o digestie buna.

– consumati alimente bogate in calciu: urda, branza, cascaval;

– evitati glutenul si cazeina

- consumati alimente bogate in fier: organe de pasare, ficat;

– consumati peste

– detoxifiati organismul de metale grele

– verificati daca nivelul de iod este normal

– scoateti din dieta zaharurile

– consumati ulei de cocos

– mancati alge si fructe de mare

– optimizati nivelul de vitamina A, D si K2

– evitati soia

Coada-soricelului pentru hipotiroidie

In caz de hipotiroidie se recomanda infuziile din coada-soricelului si cretisoara. Acestea sunt recunoscute pentru ca regleaza functiile tiroidei. Cele doua plante se combina si din acest amestec se adauga o lingurita in 250 ml de apa fiarta. Se beau doua cani de ceai pe zi, una dimineata si una seara, cu jumatate de ora inainte de masa.

Ceapa, buna, dar cu masura!

Tot in tratamentul naturist al hipotiroidiei intra si ceapa si usturoiul. Acestea trebuie consumate zilnic. Este bine de stiut ca cele doua legume prezinta contraindicatii importante.

Astfel, ceapa si usturoiul sunt contraindicate persoanelor care au probleme gastrointestinale, ulcer sau gastrita hiperacida, dar si mamelor care alapteaza.

Algele cresc secretia de hormoni

Dintre toate algele marine, cea bruna este cea mai indicata pentru stimularea secretiei de hormoni tiroidieni. Ea se administreaza sub forma de infuzie, care se prepara din doua-trei lingurite de planta uscata la o cana cu apa. Din acest amestec se bea de trei ori pe zi.

Uleiuri esentiale de levantica si rozmarin – au proprietati similare hormonilor si completeaza efectele algelor, utilizate pe cale externa. Datorita puterii de penetratie prin peretii tegumentari, joaca un rol de suport pentru principiile terapeutice ale algelor. Se utilizeaza atat in forma externa, prin aplicare de cataplasme (in combinatie cu algele brune), cat si in forma interna – 3,4 picaturi din fiecare dizolvate in putina apa calda, miere sau ulei neutru, cu 20-30 minute inaintea meselor principale. Acest remediu combate anumite tulburari specifice hipotiroidiei, cum sunt neurastenia, disfunctiile renale sau tulburarile de apetit.

Polen si pastura – aceste produse apicole sunt bogate in iod, tirozina si metionina, triada care controleaza buna functionare a glandei tiroide. Tirozina este aminoacidul utilizat de glanda tiroida pentru biosinteza hormonilor specifici ce guverneaza importante functii metabolice. Tirozina este si precursorul a doi importanti neuromediatori – dopamina si noradrenalina, a caror absenta sta la baza instalarii fenomenului de depresie. Se administreaza 1-2 linguri de polen macinat, la care se adauga o lingurita de pastura, zilnic, in cure de 4-6 saptamani, cu 2 saptamani pauza intre ele.

Gentiana – puternic stimulant metabolic care favorizeaza secretia normala de hormoni tiroidieni si actioneaza ca reechilibrant psiho-emotional pentru formele de hipotiroidism sever asociat cu mixedem. Se administreaza sub forma de tinctura – 3×20 picaturi diluate in 100 ml apa, zilnic, inainte de mese, in cure de 3 luni, cu 15-30 zile pauza intre ele. Se mai pot utiliza remedii precum decoctul de ghimpe, infuzia de drobita (Genista tinctoria) sau extractele din frunze de nuc, foarte bogate in iod

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 MATERIALE SELECȚIONATE PENTRU 12 IULIE 2024 ISTORIE PE ZILE 12 Iulie Evenimente ·           1153: Anastase IV (Corrado del Suburra), este i...