8. 16 IULIE 2021 - SFATURI UTILE
1. CELE MAI BUNE BĂUTURI PENTRU ORGANISM
Pentru a scăpa de sete, pentru a te răcori și pentru a bea ceva bun, urmează sfaturile de mai jos, prezentate de specialiștii nemţi în ziarul Bild. Unele dintre băuturile prezentate nu numai că sunt bune la gust, dar te pot scăpa chiar și de cancer.
1. Cacao - este bună pentru piele. Dacă bei cacao regulat cu siguranţă vei avea pielea pe cât de hidratată trebuie, pentru a nu se usca. Este necesară o cană de 200 ml pe zi, cu lapte degresat și cât mai puţin zahăr sau chiar deloc.
2. Vinul - te slăbește. Cu un consum moderat de vin, slăbești. De asemenea, vinul previne apariţia aterosclerozei. Cantitatea recomandată este de 1 pahar pe zi, nu mai mult de un litru pe săptămână. Important: două zile pe săptămâna nu se consumă pentru a nu da dependenţă.
3. Sucul de rodie - stimulează fluxul de sânge Conţinutul ridicat de polifenoli din rodie stimulează circulaţia sângelui în vasele fine, cum ar fi inima. Cantitate sănătoasă: un pahar mare pe zi.
4. Lapte - protejează împotriva hipertensiunii arteriale Persoanele care beau lapte degresat regulat au un risc mai mic de hipertensiune arterială. Cantitatea sănătoasă: până la două pahare mari pe zi.
5. Suc de Cătină - întărește nervii Conţine vitamina C, aceasta întărind sistemul imunitar, acid folic, magneziu, fier și mangan, blocând efectele nocive ale hormonilor de stres. Cantitate: de două ori pe zi, câte două linguriţe de suc de cătină dizolvate într-un pahar mic de apă.
5. Suc de Cătină - întărește nervii Conţine vitamina C, aceasta întărind sistemul imunitar, acid folic, magneziu, fier și mangan, blocând efectele nocive ale hormonilor de stres. Cantitate: de două ori pe zi, câte două linguriţe de suc de cătină dizolvate într-un pahar mic de apă.
6. Chefir - rezolvă probleme digestive Sprijină funcţia intestinelor, previne constipaţia. Cantitatea sănătoasă: zilnic până la 1/2 litri.
7. Bere - pentru oase puternice Siliciul din în bere este necesar în construcţia și regenerarea oaselor. Când este foarte cald afară se recomandă berea fără alcool. Cantitatea: o sticlă de 0,33 l pe zi.
8. Sucul de merișor (coacăze roșii de pădure) - previne infecţiile tractului urinar Sucul de merișor te scapă de infecţiile cu stafilococul auriu. Cantitatea sănătoasă: un pahar mic în fiecare zi, sub forma de suc, cu puţin zahăr.
9. Suc de roșii - protejează împotriva radiaţiilor solare Licopenul, fitonutrientul care dă roșiilor culoarea, reduce efectul nociv al razelor ultra violete penetrante. Cantitatea sănătoasă: trei pahare mici pe zi, vara chiar patru.
10. Suc de portocale - previne ateroscleroza După mesele copioase, un pahar de suc de portocale proaspăt storse împiedică formarea radicalilor liberi care distrug vasele de sânge și favorizează atacul de cord. Cantitatea sănătoasă: un pahar mare de suc proaspăt stors după fiecare masă.
11. Cafea - protejează împotriva accidentelor vasculare Cofeina inhibă lipirea trombocitelor din organism, acestea fiind foarte importante atunci când este vorba de un accident vascular. Se recomandă 1-2 căni pe zi, dacă medicul nu vă interzice consumul de cafea.
12. Apa - întărește inima Apa ajută la problemele renale și urinare, în ceea ce privește indigestia, aciditatea, întărește inima, ajută circulaţia și memoria. Cantitate sănătoase: 1 pahar de apă pe oră, aproximativ 1,5 – 2 litri pe tot parcursul zilei.
13. Ceaiul negru - ajută la prevenirea bolii Alzheimer Ceaiul negru îmbunătăţește fluxul de sânge, previne rigidizarea arterelor, previne boala Alzheimer. Dar numai fără lapte! Cantitatea sănătoasă: 3-6 căni pe zi.
14. Ceaiul verde - protejeaza împotriva cancerului Conţine polifenoli care stimulează regenerearea celulelor și a ţesuturilor. Ajută și împotriva cariilor dentare. Cantitatea sănătoasă: 3-6 căni pe zi.
15. Suc de morcovi - face pielea frumosă Beta carotenul și vitamina A din morcov întărește sistemul imunitar, accelerează bronzul natural, proteja împotriva razelor UV, ajută pielea uscată. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mic pe zi.
16. Oţet de mere - ajută la detoxifierea organismului Conţine minerale (magneziu, potasiu, calciu) stimulând metabolismul celor care au probleme cu greutatea. Detoxifiază organismul și ajută activitatea intestinelor. Cantitatea sănătoasă: 1 lingură de oţet de mere în fiecare zi, într-un pahar mare de apă.
17. Suc de nucă de cocos – păstrează echilibrulo corpului Nu are calorii și ajută organismul să păstreze un echilibru acido-bazic, reducând acidul uric, detoxifică organismul. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mare pe zi.
18. Apa de ghimbir – bună împotriva simptomelor de greaţă Conţine beta caroten, calciu, fier, zinc și uleiuri preţioase. Stimuleaza circulaţia, ajută la ameliorarea durerilor, diminuează efectul de greaţă, ajută împotriva indigestiei. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mare pe zi.
19. Băutură din grâu fermentat – bună pentru piele Este plină de minerale, fibre, vitamine și enzime. Întărește intestinele, ajută sistemul imunitar, îmbunătăţește rezultatele testelor de sânge și este bună pentru piele. Conţine doar 5 calorii pe litru. Cantitea sănătoasă: 1-3 pahare mici pe zi.
20. Sucul de sfeclă roșie - ajută împotriva anemiei Mineralele valoroase (magneziu, cupru) stimulează apetitul, intensifică fluxul bilei și protejează împotriva radicalilor liberi. Ajută, de asemenea, împotriva anemiei. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mic pe zi.”
2. DESPRE BETACAROTEN
Beta-carotenul face parte din grupa compuşilor organici numiţi carotenoizi. Este un antioxidant important şi, în plus, un precursor al vitaminei A. Din beta-caroten, în urma hidrolizei, rezultă două molecule de retinol. Transformarea este influenţată de mai mulţi factori, cum ar fi, de exemplu, furnizarea unei cantităţi suficiente de vitamina A organismului; de aceea se şi spune că întotdeauna organismul produce exact cantitatea necesară de vitamina A. În cazul unui aport redus de vitamina A, transformarea beta-carotenului în vitamina A creşte, în timp ce în cazul furnizării unei cantităţi suficiente de vitamina A, scade.
Utilizarea beta-carotenului poate fi foarte dezechilibrată, în funcţie de absorbţia grăsimilor. Cantitatea necesară este influenţată de stilul de viaţă, sex, cantitatea de vitamina A furnizată organismului în momentul respectiv, forma fizică, precum şi alţi factori (ex. vârstă, afecţiuni, sarcină, alăptare etc.)
Utilizarea beta-carotenului poate fi foarte dezechilibrată, în funcţie de absorbţia grăsimilor. Cantitatea necesară este influenţată de stilul de viaţă, sex, cantitatea de vitamina A furnizată organismului în momentul respectiv, forma fizică, precum şi alţi factori (ex. vârstă, afecţiuni, sarcină, alăptare etc.)
Beta-carotenul poate fi întâlnit, în general, în alimente de origine vegetală, cantitatea cea mai mare găsindu-se în legumele şi fructele viu colorate : morcovi, măcriş, roşii, pepene, piersici, cireşe etc.
Care sunt avantajele beta-carotenului ?
* Ca precursor al vitaminei A, contribuie la menţinerea sănătăţii ochiului
* Datorită efectului său antioxidant, împiedică procesele oxidative care se desfăşoară în organism, contribuind astfel la protejarea celulelor şi ţesuturilor
* Contribuie la menţinerea sănătăţii pielii şi încetineşte procesele de îmbătrânire ale acesteia
* Ajută la menţinerea elasticităţii pielii
* În timpul bronzării, protejează pielea de razele solare UV nocive
* Ajută la obţinerea unei pigmentaţii sănătoase a pielii, adică la bronzare
* Fiind o substanţă colorantă galbenă, prin acumularea în straturile pielii, el însuşi conferă pielii o culoare de bronz*
* Datorită efectului său antioxidant, împiedică procesele oxidative care se desfăşoară în organism, contribuind astfel la protejarea celulelor şi ţesuturilor
* Contribuie la menţinerea sănătăţii pielii şi încetineşte procesele de îmbătrânire ale acesteia
* Ajută la menţinerea elasticităţii pielii
* În timpul bronzării, protejează pielea de razele solare UV nocive
* Ajută la obţinerea unei pigmentaţii sănătoase a pielii, adică la bronzare
* Fiind o substanţă colorantă galbenă, prin acumularea în straturile pielii, el însuşi conferă pielii o culoare de bronz*
ATENŢIE !
· Nu se recomandă consumul suplimentelor alimentare cu conţinut ridicat de beta-caroten (4,8 mg/zi) fumătorilor şi persoanelor care lucrează cu azbest
* * Beta-carotenul nu înlocuieşte cremele şi uleiurile de protecţie împotriva razelor solare !
* * Beta-carotenul nu înlocuieşte cremele şi uleiurile de protecţie împotriva razelor solare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu