duminică, 2 ianuarie 2022

 8. /4 IANUARIE 2021 - MUZICĂ; PE O ARIPĂ DE CÂNT


MIHAI CONSTANTINESCU

Mihai Constantinescu
Mihai Constantinescu.png
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
BucureștiRomânia Modificați la Wikidata
Decedat (73 de ani)[1] Modificați la Wikidata
BucureștiRomânia Modificați la Wikidata
ÎnmormântatCimitirul Ghencea Modificați la Wikidata
Cauza decesuluicauze naturale (stop cardio-respirator[2]Modificați la Wikidata
Căsătorit cuSimona Secrier[*] Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupațiecântăreț
textier[*]
compozitor Modificați la Wikidata
Activitate
Gen muzicalmuzică ușoară  Modificați la Wikidata
Instrument(e)voce[*]  Modificați la Wikidata
Ani de activitate1964 - 2019
Case de discuriElectrecord  Modificați la Wikidata
PremiiOrdinul Național „Pentru Merit” în grad de cavaler[*]  Modificați la Wikidata

Mihai Constantinescu (n. BucureștiRomânia – d. ,[1] BucureștiRomânia) a fost un cântăreț[3][4] român de muzică ușoară. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. În anul 1972, termină Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese. Lansează piesa «Păpușa».

Mihai Constantinescu mai cânta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări sunt făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu îl remarcă la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu.

Apariții și activitatea muzicală

Mihai Constantinescu face parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999 editează în format single «Iubiți și câinii vagabonzi» În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu.

A efectuat turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, în SUA și în câteva state din vestul Europei. În 2002, luna mai, primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii și Cultelor. În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România îi editează un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.

Premii

În anul 1975, a obținut premiul al III-lea la Festivalul Șlagărelor de la Dresda cu piesa «Am visat» interpretată de Corina Chiriac.

În anul 1981, obține premiul I la emisiunea-concurs «Șlagăre în devenire» cu piesa «I.E.F.S ura!».

Mihai Constantinescu a fost decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.[5]

Discografie

  • 1974 - «Iubiți-ne că sîntem flori / De unde vii? / Penița / Sora mea cea mică» (EP - Electrecord)
  • 1979 - «Olimpia Panciu - Mihai Constantinescu» (EP - Electrecord)
  • 1972 - «Marius, Olimpia, Mihai», împreună cu Marius Țeicu și Olimpia Panciu (Album - Electrecord)
  • 1972 - «Un zîmbet și o floare» (Album - Electrecord)
  • 1978 - «O floare» (Album - Electrecord)
  • 1980 - «Mihai Constantinescu» (Album - Electrecord)
  • 1982 - «Speranță și vis» (Album - Electrecord)
  • 1983 - «Hei, copilărie» (Album - Electrecord)
  • 1985 - «Mihai Constantinescu» (Album - Electrecord)
  • 1986 - «Te caut mereu» (Album - Electrecord)
  • 1987 - «Sus în deal» (Album - Electrecord)[4]
  • 1987 - «Sînt un om obișnuit» (Album - Electrecord)
  • 1989 - «Cîntă iubire» (Album - Electrecord)
  • 1991 - «La est și vest de Prut», împreună cu Anastasia Lazariuc (Album - Electrecord)
  • 1993 - «Adio tristețe», împreună cu Anastasia Lazariuc (Album - Electrecord)
  • 1994 - «Maria» (Album - Electrecord)
  • 1994 - «Cine știe» (Album - Electrecord)
  • 1996 - «Anotimpurile» (Album)
  • 1999 - «O lume minunată» (Album)[4]
  • 2000 - «Samba, samba» (Album)
  • 2010 - «Parte din viața mea» 4 CD Box (Compilație)


TOP MELODII MIHAI CONSTANTINESCU

Ma intorc iar in sat - Colaj muzical Mihai Constantinescu




MANUELA CHEREJI


Sari la navigareSari la căutare

Ela Rose
Date personale
Nume la naștereManuela Chereji
Născută (31 de ani)
ȘteiBihorRomânia
CetățenieFlag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
OcupațieCântăreață
Activitate
Gen muzicalDancehouseeuro housemuzică electronicăpopdance-pop
Instrument(e)Vocal
Ani de activitate2009–prezent
Case de discuriCat Music, Squad Music, Spinnin' Records
Colaborare cuDavid DeejayGino ManzottiDJ Project
Prezență online
Site web

Manuela Chereji (n. 4 ianuarie 1990Șteijudețul Bihor), cunoscută mai mult sub numele scenic Ela Rose, este o cântăreață română de muzică dance.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Manuela Chereji s-a născut pe 4 ianuarie 1990, în orașul Șteijudețul Bihor. Ea a fost pasionată de muzică încă din copilărie, cântând în corul școlii, iar apoi la diverse serbări, petreceri, festivaluri și concursuri de muzică.

Debutul: I Can Feel[modificare | modificare sursă]

În 2008, în timp ce cânta la Zilele orașului Ștei, Manuela a fost observată de producătorul David Deejay, care i-a propus să vină la studioul său pentru a înregistra o piesă. Tot David Deejay a fost cel mare i-a dat numele de scenă "Ela Rose". Cântăreața a debutat în martie 2009, la 18 ani, cu single-ul „I Can Feel”.[1]

După absolvirea Colegiului Național "Avram Iancu" din Ștei, Ela Rose s-a mutat la București. Acum studiază jurnalismul la o facultate particulară și continuă, în paralel, cariera de cântăreață.[1]

Piesa „I Can Feel” a devenit hit în scurt timp, fiind difuzată intens posturile de radio, și fiind desemnată ”Piesa anului 2009” la postul Vibe FM.[1] Videoclipul piesei a fost filmat în Ungaria (Budapesta) și a fost regizat de Dragoș Buliga.

Pe plan internațional, „I Can Feel a fost difuzată și la posturile de radio din câteva țări europene, fiind inclusă în playlist-ul Ministry of Sound.

2010–prezent[modificare | modificare sursă]

La sfârșitul anului 2010, Ela Rose a lansat cel de-al doilea single din carieră, „No You, No Love. Piesa a fost realizată în colaborare cu DJ Gino Manzotti (DJ Project) și Adi Colceru (David Deejay).

În primăvara anului 2011, Ela Rose a lansat cel de-al treilea single oficial, „Lovely Words”. Piesa a avut mare succes în afara României, mai ales în GreciaBulgaria și Serbia, țări în care s-a clasat pe poziții înalte în topurile muzicale de specialitate.[1] În Grecia, Ela Rose și „Lovely words” au fost timp de patru săptămâni consecutive Nr.1 în Top 30 la Heat Radio, unul dintre cele mai ascultate posturi grecești.[1] Videoclipul piesei a fost filmat în vara lui 2011 pe malul Mării Negre.
În luna aprilie a anului 2016, Adela Popescu, fosta solistă a DjProject a fost înlocuită de Ela Rose. Alături de Ela, băieții de la DjProject au lansat single-ul "Sevraj".

Discografie[modificare | modificare sursă]

Single-uri[modificare | modificare sursă]

Single-uri promoționale[modificare | modificare sursă]

  • I Can Feel feat. David DeeJay (UK)[3]



VASILE VESELOVSCHI

Vasile Veselovski
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
BucureștiRomânia Modificați la Wikidata
Decedat (72 de ani) Modificați la Wikidata
BucureștiRomânia Modificați la Wikidata
Cetățenie România
Ocupațiecompozitor
Activitate
Gen muzicalmuzică ușoară

Vasile Veselovski (n. BucureștiRomânia – d. BucureștiRomânia) a fost un compozitor român de muzică ușoară, autor al unor șlagăre îndrăgite precum „Strada Speranței”, „Fluierând pe stradă”, „Merit eu”, „Tu”, „Și dacă”, „O chitarǎ cânta”, „Și m-am îndrăgostit de tine”.

Studii[modificare | modificare sursă]

Vasile Veselovski a absolvit Conservatorul din București (1947-1952) având profesori pe Ion Dumitrescu (teorie și solfegiu), Paul Constantinescu (armonie), Nicolae Buicliu (contrapunct), Tudor Ciortea (forme muzicale), Theodor Rogalski (orchestrație), Zeno Vancea (istoria muzicii), Tiberiu Alexandru și Emilia Comișel (folclor), după ce studiase Facultatea de Fizico-Chimice (1944-1947). Dragostea pentru muzică a apărut din copilărie, pentru că tatăl l-a învățat să cânte la balalaică, mandolină și chitară și apoi la acordeon. În timpul școlii și facultății a făcut parte din mai multe coruri: Liceul Teoretic de băieți Pitești (dirijor Alfons Popescu), Corala „Crai Nou” (dirijor Liviu Kavassi), biserica „Delea Nouă”, biserica „Sfinții Impărați Constantin și Elena - Bariera Vergului” (dirijor Gheorghe Bazavan).

Activitate[modificare | modificare sursă]

După absolvirea Conservatorului, Vasile Veselovski a fost inspector muzical în Ministerul Culturii (1952-1956), Secretar muzical la Teatrul de revistă Constantin Tănase din București (1956-1957), inspector pentru muzică în Comitetul pentru Cultură și Artă din București (1957-1963). După această perioadă, s-a dedicat în întregime activității componistice.

Muzica lui Vasile Veselovski - Trǎsǎturi generale[modificare | modificare sursă]

Compozitor cu o originalitate deosebită a stilului, Vasile Veselovski s-a impus prin inventivitatea melodică, datorită căreia, multe dintre cântecele sale au devenit șlagăre. Stilul său este de asemenea caracterizat de căutări pline de succes pentru preluarea unor elemente de intonație si ritm din folclorul românesc, pe care le-a dezvoltat în mod creativ, aducând prospețime și o largă accesibilitate cântecelor sale.

Colaboratori[modificare | modificare sursă]

Dintre cei peste 30 de textieri, cea mai strânsă colaborare a avut-o cu Mihai Maximilian, de care l-a legat și o deosebită prietenie. Împreună au realizat peste 200 de cântece și peste 50 de spectacole de revistă și alte spectacole muzicale. De asemenea multe texte i-au fost scrise de Constantin Cârjan și Aurel Storin. A colaborat cu peste 130 de soliști vocali români și străini, printre care: Doina Badea(21 de cântece), Aurelian Andreescu(9), Corina Chiriac(25), Gică Petrescu(16), Margareta Pâslaru(17), Horia Moculescu(7), Constantin Drăghici(4), Roxana Matei(9), Alexandru Jula(13), Aida Moga(4), Marina Voica(5), Dan Spătaru(10).

Distincții (selecție)[modificare | modificare sursă]

Marele premiu (1964) și Premii (1965, 1966, 1970. 1971, 1973, 1974, 1983, 1984, 1987, 1988, 1992, 1993) la „Festivalurile de muzicǎ ușoarǎ de la Mamaia”.

Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (1969, 1974, 1975, 1983, 1994).

Premii la „Melodii” (1981, 1982, 1983, 1984, 1986, 1987).

Premiu la „Crizantema de aur” (Târgoviște, 1995).

Premiul Asociației Umoriștilor Români-AUR, 1993.

Diploma de onoare la Festivalul de muzicǎ ușoarǎ de la Sopot (Polonia- 1966).

Membru în „Centrul Național Român ASSITEJ” (1970).

Ordinul „Meritul Cultural clasa a III-a

Opinii (selecție)[modificare | modificare sursă]

„Muzica lui Vasile Veselovski se caracterizează mai ales prin claritatea melodiei, extrem de accesibilă, fără ca prin aceasta să cadă vreo dată în facilitate(...)Neasemănând cu nimeni, neimitând pe nimeni și totuși în deplină concordanță cu noul gust al generației tinere de astăzi, Vasile Veselovski își afirmă în fiecare piesă personalitatea sa.” (Gherase Dendrino: Vasile Veselovski, cuvânt înainte la colecția „Melodii alese de Vasile Veselovski”/ București, Editura Muzicală, 1965).

„Vasile Veselovski avea cântecul simplu, atrăgător, molipsitor. Știa să așeze muzica lângă cuvânt în chip firesc.(...) Spunea o dată: „Am fost norocos. În cariera mea am avut parte de prieteni buni- cântăreți valoroși- care m-au ajutat să scot la lumină cântece minunate”.” (Temistocle Popa: Cuvânt înainte la CD- ul „Strada Speranței”, EDC 442).

„Dintre compozitorii noștri de muzică ușoară, Vasile Veselovski era după 1960 cel mai consistent sub aspectul melodic căci purta în fantezia sa un arsenal foarte generos care îi permitea să găsească formula plastică cea mai fericită pentru un anumit vers. De la el ne-au rămas nenumărate șlagăre dăltuite cu migală. Și cu simțul poeziei.(...)Figura lui charistmatică, ce oferea în permanența un zâmbet discret, rămâne în amintire peste decenii.” (Prof. Dr. Octavian Lazăr Cosma: Cuvânt înainte la CD- ul „Strada Speranței”, EDC 442).

„Artist al melodiei, Vasile Veselovski preferă linia mare a cântecului, poezia și vibrația interioară, în locul ritmului exagerat și stridențelor (…) Vreau sa exist pentru tine, Despărțirea, Lăutariise înscriu printre paginile muzicale care se rețin de auditori.”

vasile veselovski

.

(Viorel Cosma: „Boema, slăbiciunea mea” de Mihai Maximilian si Vasile Veselovski în „Teatrul”, București, 9.09.1980).

„(Vasile Veselovski)...autorul unor melodii antologice, străbătute de un discret parfum românesc, în care simplitatea și rafinamentul își dau mâna. A folosit texte cu autentice valențe poetice.(...)Creația lui îl așează în galeria marilor compozitori români.” (Petre Codreanu: Cuvânt înainte la CD- ul „Strada Speranței”, EDC 442).

„Vasile Veselovski a dominat cu personalitatea sa muzica ușoară românească, mai bine de patru decenii.(...)„Stilul Veselovski” există, meșteșugit, măiastru, în sute de melodii nemuritoare- și nu știu câți dintre compozitorii noștri se pot lăuda, la ora actuală, cu o creație mai unitară stilistic, mai densă.” (Octavian Ursulescu: Cuvânt înainte la CD- ul „Strada Speranței”, EDC 442).

„În această lume de piață în care talentul nu mai are preț, Vasile Veselovski a fost un compozitor din categoria celor hărăziți cu talent. El compunea fără efort, ca și cum și-ar fi murmurat sieși o melodie...Lipsită de întortocheri și de bucle stilistice, tunsă scurt, fără vanitatea de a atrage ostentativ atenția, dar și fără teama de a fi prea simplă, muzica lui Veselovski și-a câștigat încet, încet, o personalitate care o împiedică pentru totdeauna să fie atribuită oricui. Ar mai fi de adăugat și prestația sa absolut remarcabilă în groapa cu lei a teatrului de revistă, unde el a repus în onoare muzica de spectacol, învățătură grea, dar veche și bună, de la Ion Vasilescu, Gherase Dendrino și H. Mălineanu. Ascultând-o,(muzica lui Vasile Veselovski) parcã îți vine uneori să exclami: Ce simplu se compun șlagărele!, fără să te gândești că, dacă te-ar auzi, acolo, în Raiul Compozitorilor, Veselovski, ar râde ușor, în mustață...” (Aurel Storin: Cuvânt înainte la CD- ul „Strada Speranței”, EDC 442).

Compoziții[modificare | modificare sursă]

Muzică ușoară (selecție)[modificare | modificare sursă]

ÎMI SPUSESE MIE LUNA (1954), versuri Constantin Cârjan

SPUNE-MI CE SĂ FAC (1956), versuri Constantin Cârjan

O CHITARĂ CÂNTA (1959), versuri Constantin Cârjan

CÂMPIA SUB LUNĂ (1961), versuri Aurel Storin, solist Margareta Pâslaru

CUM SĂ NU TRĂIESC PE LUME (1962), versuri Constantin Cârjan

NE CHEAMĂ RITMUL SĂ DANSĂM (1962), versuri Aurel Storin

FLUIERÂND PE STRADĂ (1963), versuri Mihai Maximilian, solist Aurelian Andreescu

NINGE-N LUNA MAI, solist Margareta Pâslaru

DACĂ NU EȘTI LÂNGĂ MINE (1964), versuri Mihai Maximilian

TU (1964), versuri Tiberiu Utan

DE CE NU EȘTI CA-N PRIMA ZI (1964), versuri Mihai Maximilian

CU TINE (1965), versuri Aurel Storin, solist Margareta Pâslaru

LUNA LA MAMAIA (1965), versuri Constantin Cârjan, solist Constantin Drăghici

CÂNTA UN MATELOT (1966), versuri Ion Minulescu, solist Doina Badea

ȘI DACĂ (1966), versuri Mihai Maximilian

SCARA DE MĂTASE (1967), versuri Mihai Maximilian, solist Dan Spătaru

FIR-AI INIMĂ SĂ FII (1968), versuri Jack Fulga

HĂULITA (1968), versuri Mihai Maximilian

O MASCĂ RÂDE, O MASCĂ PLÂNGE (1969), versuri Mihai Maximilian, solist Margareta Pâslaru

COPII DE BUCUREȘTI, versuri Mihai Maximilian

MERIT EU (1970), versuri Mihai Maximilian, solist Aurelian Andreescu

ȘI CERUL, ȘI LUNA, ȘI MAREA (1971), versuri Mihai Maximilian, solist Margareta Pâslaru

DAR CE NU AI (1971), versuri Mihai Maximilian

PENTRU A NU ȘTIU CÂTA OARĂ (1971), versuri Mihai Maximilian

DINTR-UN MILION (1972), versuri Mihai Maximilian

PENTRU ORICE BĂIAT (1972), versuri Mihai Maximilian

UNDE versuri Mihai Maximilian, solist Margareta Pâslaru

DE-A COLINDAT ACESTE LOCURI CINEVA (1973), versuri Mihai Maximilian

TE IUBESC (1974), versuri Mihai Maximilian

TACI! (1974), versuri Mihai Maximilian, solist Doina Limbășanu

AICI TRĂIM (1976), versuri Mihai Maximilian

ANOTIMPUL TINEREȚII (1976), versuri Mihai Maximilian

STOP, STOP (1977), versuri Mihai Maximilian

BRÂUL ALBASTRU (1978), versuri Tiberiu Utan

INDIFERENȚA (1980), versuri Mihai Maximilian

LUMEA BASMELOR DANSEAZĂ, versuri Mihai Maximilian, solist Margareta Pâslaru

BUNĂ SEARA ȚARA MEA (1981), versuri Mihai Maximilian

CÂNTĂ-MI LĂUTAR (1981), versuri Cezarina Moldoveanu

DACĂ TU MĂ MINȚI (1981), versuri Mihai Maximilian

NU SUNT UN NE-NȚELES (1981), versuri Mihai Maximilian, solist Cătălin Crișan

ROMANTICII (1981), versuri Mihai Maximilian, solist Angela Similea

NOPȚI (1982), versuri Mihai Maximilian, solist Marina Voica

NU TE LAS TINEREȚE (1982), versuri Mihai Maximilian, solist Ionel Miron

BATE-M-AR NOROCUL (1983), versuri Mihai Maximilian, solist Corina Chiriac

CÂNTEC PENTRU ANA MARIA (1983), instrumental

ÎȚI MULȚUMESC (1983), versuri Mihai Maximilian, solist Corina Chiriac

OCHII TĂI (1983), versuri Mihai Maximilian, solist Gabriel Dorobanțu

STRADA SPERANȚEI (1983), versuri Mihai Maximilian, solist Corina Chiriac

DRUMUL SPRE TINE (1984), versuri Mihai Maximilian, solist Corina Chiriac

INIMĂ NEBUNĂ (1984), versuri Mihai Maximilian, solist Corina Chiriac

NIMIC NU E PREA MULT (PENTRU O CLIPĂ DE IUBIRE) (1985), versuri Mihai Maximilian, solist Corina Chiriac si Dan Spătaru

ALERGÂND DUPĂ O STEA (1986), versuri Mihai Maximilian, solist Alexandru Jula, Dumitru Caramitru

OF OF OF (1987), versuri Mihai Maximilian, solist Gică Petrescu

TRENUL FERICIRII (1987), versuri Dumitru Nicolae, solist Corina Chiriac

ANII TINEREȚII (1988), versuri Mihai Maximilian, solist Dan Spătaru

NU UITA (1988), versuri Mihai Maximilian, solist Aurelian Andreescu

PĂREREA MEA (1988), versuri Mihai Maximilian, solist Anda Călugăreanu

SCRISOARE DE LA MAMA (IONICĂ) (1988), versuri Mihai Maximilian, solist Benone Sinulescu

ȘI M-AM ÎNDRĂGOSTIT DE TINE (1989), versuri Mihai Maximilian, solist Adrian Daminescu

DE DOR (1990), versuri Mihai Maximilian, solist Corina Chiriac

AMOR NEBUN (1992), versuri Mihai Maximilian, solist Adrian Daminescu

MAMĂ MOR! (1993), versuri Mihai Maximilian, solist Aurelian Temișan

DRAGĂ TOAMNĂ (1995), versuri Mihai Maximilian, solist Nicolae Nițescu

OHO (1995), versuri Narcisa Tcaciuc, solist Narcisa Tcaciuc

VORBE , versuri Mihai Maximilian, solist Corina Chiriac

Muzică de revistă, teatru și spectacole (selecție)[modificare | modificare sursă]

BĂIEȚII DE LA MANSARDĂ (1957), comedie muzicală, libret Alecu Popovici, (în colaborare cu Radu Serban)-Teatrul „Constantin Tănase”

REVISTA E A NOASTRĂ (1959), spectacol de revistă,libret Bogdan Cauș si Mihai Maximilian, (în colaborare cu Gelu Solomonescu)-Teatrul de Revistă Deva.

PE TREPTELE REVISTEI (1960), spectacol de revistă, libret Bogdan Cauș si Mihai Maximilian,(în colaborare cu Nicolae Kirculescu)- Teatrul de Revistă Deva.

ȘARJELE REVISTEI (1962), spectacol de revista,libret Bogdan Caus si Mihai Maximilian, (în colaborare cu Nicolae Kirculescu)-Teatrul de Revista Deva.

BĂIATUL DIN BANCA A DOUA (1962), spectacol pentru copii, libret Alecu Popovici,(în colaborare cu Radu Șerban)-Teatrul „ION Creangă” București.

AM TRĂIT SĂ VĂD ȘI ASTA (1962),spectacol de revistă, libret Bogdan Cauș si Mihai Maximilian,(în colaborare cu Nicolae Kirculescu).

REVISTA COMORILOR (1964), spectacol de revistă,libret Bogdan Cauș si Mihai Maximilian, (în colaborare cu Nicolae Kirculescu)-Teatrul de Revistă Deva.

NU PREA ALBĂ CA ZĂPADA (1964),spectacol pentru copii, libret Alecu Popovici.-Teatrul „Ion Creangă” București.

PĂLĂRIA FLORENTINĂ (1965), comedie muzicală de Labiche,(în colaborare cu Radu Serban).-Teatrul Giulești.

VISUL REVISTEI (1965)spectacol de revistă,libret Mihai Maximilian.-Teatrul de Revistă Deva.

O FATĂ RASFĂȚATĂ (1965), comedie muzicală, libret Virgil Stoenescu,(în colaborare cu Nelu Danielescu).-Teatrul din Ploiești.

AFARĂ-I VOPSIT GARDUL, ÎNĂUTRU-I LEOPARDUL (1966), spectacol pentru copii, libret Alecu Popovici.-Teatrul Tineretului Piatra Neamț.

SCANDAL LA BOEMA (1967),spectacol de revistă,libret Mihai Maximilian,(în colaborare cu Petre Mihăescu).-Teatrul „Constantin Tănase”.

VIVAT REVISTA (1968),spectacol de revistă,libret Mihai Maximilian.-Teatrul de Revistă Deva.

ȘORICELUL ȘI PĂPUȘA (1968),spectacol pentru copii, libret Alecu Popovici.-Teatrul Tăndarică.

POVESTE NETERMINATĂ (1969),spectacol pentru copii, libret Alecu Popovici.-Teatrul „Ion Creangă” București.

FEMEI, FEMEI, FEMEI (1969), spectacol de revistă,libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

GEAMANDURA (1970), comedie de Tudor Mușatescu.-Teatrul Giulești.

HANUL REVISTEI (1970), spectacol de revistă,libret Mihai Maximilian,(în colaborare cu Cristofor Barbatis).-Teatrul Muzical Galați.

ROATA MORII (1970), spectacol pentru copii si tineret, libret Gheorghe Scripca.-Teatrul „Ion Creangă”.

ASTRAL MUSIC-HALL (1970), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul Muzical Galați.

REVISTA ÎN BALON (1972), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul Muzical Galați.

ȘI DRAGOSTEA FACE ARMATA (1972), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Ansamblul Armatei „DOINA” Cluj-Napoca.

SUS CORTINA LA CETATE (1972), spectacol de revistă,libret Mihai Maximilian.-Teatrul de Revistă Deva.

PARDON, SCUZAȚI, BONSOAR (1974), spectacol de revistă,libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

ASTĂ SEARĂ, PE LOC REPAUS (1974), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Ansamblul Armatei „DOINA” Cluj-Napoca.

E PORMIDABIL LA REVISTĂ (1975),spectacol de revistă,libret Mihai Maximilian și Aurel Storin.-Teatrul Muzical Brașov.

TROMPETELE REVISTEI (1976), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Ansamblul Armatei „DOINA” București.

CAMPING BOEMA (1977), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

PARADĂ LA ESTRADĂ (1978), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Ansamblul Armatei „DOINA” Cluj-Napoca.

NEVESTELE VESELE DIN BOEMA (1978), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

TOATE CORTINELE SUS (1979), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul Muzical Galați.

SURPRIZELE RAMPEI (1979), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul Muzical Brașov.

BATALIONUL VESELIEI (1980), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Ansamblul Armatei „DOINA” Cluj-Napoca.

BOEMA, SLĂBICIUNEA MEA (1980), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

BILET DE VOIE...BUNĂ (1981), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Ansamblul Armatei „DOINA” Cluj-Napoca.

AȘA RÂD OAMENII BUNI (1981), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul de Stat din Baia Mare.

DANUBIUS EXPRESS (1982), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul Muzical Galați.

STELA, STELELE SI BOEMA (1982), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

NU-I BAI (1982), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul de Stat din Baia Mare.

UN SHERIF LA BOEMA (1982), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

CONSTELAȚIA BOEMA (1984), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

BOEMA, BUCURIA MEA (1985), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

FANTASIO COLOR (1986), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Fantasio” Constanța.

ARTIȘTII ȘI BOEMA (1987), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

BUNĂ SEARA, BOEMA (1989), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

BONSOIR CABARET (1990), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

CARRE DE AȘI (1991), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

ACADEMIA SAVOY (1994), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

HOHOTE ÎN PARADIS (1996), spectacol de revistă, libret Mihai Maximilian.-Teatrul „Constantin Tănase”.

Muzicǎ de film[modificare | modificare sursă]

NU VREAU SĂ MĂ-NSOR (1961), în colaborare, regia Manole Marcus, solist Coca Andronescu.

BOROBOAȚĂ ÎN EXCURSIE (1962), regia Bob Cǎlinescu.

Sari la navigareSari la căutare


Vasile Veselovschi O chitara canta -- Aida Moga si Nicolae Nitescu 1959)


Vasile Veselovschi Si m-am indragostit de tine --Adrian Daminescu 1981)

Vasile Veselovschi Tangoul --Angela Similea 1979)


Vasile Veselovschi Luna la Mamaia -- Constantin Draghici 1965)



Strada sperantei –Corina Chiriac (1983)




MUZICĂ PENTRU SUFLET:

С новым годом 2022! Это невероятно Потрясающие треки! Новогодний сборник музыки для души! релакс



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 MATERIALE SELECȚIONATE PENTRU 12 IULIE 2024 ISTORIE PE ZILE 12 Iulie Evenimente ·           1153: Anastase IV (Corrado del Suburra), este i...